Leren, leren, leren

Leren, leren, leren
– Nina –

Om een goede vrouwencoach te zijn – en zeker als je je als coach richt op vrouwen waarbij moederschap niet vanzelfsprekend is – is het zo belangrijk om te zorgen dat je gepaste coachmethoden en technieken in huis hebt. Na het afronden van mijn opleiding Levenscoach ben ik op zoek gegaan naar opleidingen die me steeds een stapje dichterbij brengen om de juiste coach te zijn voor vrouwen in zo’n situatie.  Daarom volg ik momenteel een heel interessante bijscholing over verliesbegeleiding; want is ongewenste kinderloosheid voor velen niet een enorm verlies? Of het verliezen van een zwangerschap, hoe vroeg ook? In beide gevallen valt je droom in duigen en emoties als boosheid en verdriet spelen je parten in de rest van je leven. Ik leer nu hoe ik vrouwen kan helpen in die situaties, ze kan helpen zich weer wat beter te voelen en optimaal gebruik te maken van de veerkracht die je ook in je draagt.

Ook heb ik onlangs een training miskraam verwerken gevolgd, waarbij een specifieke methode kan helpen om de scherpe kantjes van een miskraam (of miskramen) af te halen. Of de opleiding ‘coaching bij ongewenste kinderloosheid’ is onmisbaar om diegenen te helpen die heel waarschijnlijk echt geen moeder zullen worden. Hoe geef je zin aan je leven als je niet de droom van moeder worden werkelijkheid kunt laten worden?

Al met al heel heftig om hiermee bezig te zijn, maar ook zo mooi om te zien en te ervaren dat ik echt de juiste stap zet door dit te gaan doen: anderen steunen en helpen bij deze ingrijpende gebeurtenissen is voor mij de mooiste levensvervulling die ik kan bedenken.