Karin van Hoof GZ-psycholoog

Mijn naam is Karin van Hoof en ik ben GZ-psycholoog.

Sinds 2009 werk ik als psycholoog, eerst in diverse GGZ instellingen en sinds 2017 in mijn eigen praktijk. Met veel enthousiasme heb ik me bij EVE aangesloten. De thema’s rondom zwangerschap en moederschap spreken me aan, mede door persoonlijke ervaringen.

Om me heen zie ik vrijwel alle jonge ouders op een eigen manier worstelen. Met het vinden van balans tussen de verschillende (nieuwe) rollen, werk en gezin, met slaaptekort of tegenstrijdige gevoelens richting hun kinderen. Mijn missie is dat er veel meer over deze thema’s gesproken gaat worden, want het blijft nog teveel een taboe om openlijk te spreken over de moeilijke kanten van het ouderschap.

Zelf werd ik eind 2020 moeder van een zoon, waar een lang proces aan vooraf ging. Ik kan mij goed inleven in de pijn die je als vrouw kunt voelen als een kinderwens (nog) onvervuld blijft. Zowel voor als na de geboorte van mijn zoon heb ik van diverse mensen hulp gehad, zowel van professionals als vrienden en familie. Eerder vond ik het lastig om zelf hulp nodig te hebben, maar heb nu ervaren hoe mooi het is als anderen jou of je kindje iets kunnen bieden in de uitdagingen en moeilijkheden die je tegen kunt komen. It takes a village to raise a child!

Ook heb ik van dichtbij meegemaakt wat een enorme impact een postpartum depressie kan hebben en hoop dat elke vrouw die ermee te maken heeft tijdig de juiste hulp weet te vinden, die we ook bij EVE kunnen bieden.

Bij EVE kan ik je met diverse klachten helpen en bied ik verschillende therapievormen aan, zoals cognitieve gedragstherapie, schematherapie en EMDR. Mijn therapie is niet geprotocolleerd maar op maat gemaakt, waarbij we het behandelplan altijd in overleg opstellen. Van nature ben ik onderzoekend en geïnteresseerd en met name hoe wij als mens in elkaar zitten, vind ik bijzonder fascinerend. In combinatie met een oprechte interesse en medeleven maakt dit dat ik een betrokken en open therapeut ben. Ik heb veel ervaring met kortdurende behandelingen, waarmee in korte tijd soms verrassend veel kan veranderen. Ik zie het als een uitdaging om samen in korte tijd tot nieuwe inzichten te komen waar je zelf mee verder kunt. Samen gaan we begrijpen waarom je bepaalde klachten ervaart of waardoor het nog lastig is om belemmerende patronen te doorbreken. Door jezelf te begrijpen, kun je milder naar jezelf zijn en met de nieuwe inzichten kunnen nieuwe perspectieven voor verandering ontstaan. Ik zal je uitnodigen om je gevoelens de ruimte te geven, omdat ik ervan overtuigd ben geraakt hoe onze emoties ons helpen om de juiste keuzes te maken.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten in de natuur, waarbij de bergen en het strand mijn favoriete plekken zijn. Het brengt al het andere in het juiste perspectief. Daarnaast helpt yoga mij om te ontspannen en het laat me zien hoe aandacht voor het lichaam kan helpen om aandacht te hebben voor gevoelens en onze behoeftes.

 

Jacqueline de Gruijter – Systeemtherapeut >>

Telefoonnummer
070 – 2046100

E-mail
karin@eve-denhaag.com

BIG-registratie
19920869425

AGB-code
Zorgverlener 94101694
Praktijk  94064580

Lidmaatschap
Nerderlands Instituut van Psychologen

 

Supervisor VGCt
Senior Schematherapeut