FAQ

Staat jouw vraag niet hieronder, dan kun je altijd contact met ons opnemen via ons contactformulier of via info@eve-denhaag.com. Wij zullen je vraag dan zo snel mogelijk beantwoorden.

ALGEMEEN
 • Waarvoor kan ik bij jullie terecht?
  Je kunt bij ons terecht voor coaching en psychologische hulp. Je kunt met veel uiteenlopende klachten en problemen bij ons terecht:

  • Trauma
  • Angst en paniek
  • Piekeren
  • Somberheid
  • Burn-out
  • Laag zefbeeld
  • Rouwverwerking
  • Levensfaseproblemen
  • Zingevingsproblemen
  • Identiteitsvraagstukken

  Ons specialisme is begeleiding van vrouwen met vraagstukken rondom (gewenst) moederschap. Neem vrijblijvend contact met ons op om te bekijken of we jou ook kunnen helpen. Wij bieden individuele trajecten, groepsgesprekken, voorlichtingsbijeenkomsten en workshops.

 • Kan ik ook bij jullie terecht als ik niet zwanger ben of wil worden en geen kinderen heb?
  Zeker! In principe kun je met elke coachvraag of diagnose bij ons terecht. Neem even contact met ons op het contactformulier of via info@eve-denhaag.com om met elkaar te kijken wat we voor je kunnen betekenen.
 • Kan ik mijn partner ook naar jullie meenemen?
  Als de situatie daarom vraagt kan het goed zijn om met je partner te komen. Veel zaken kunnen druk op een relatie leggen. De kans is groot dat jullie beiden anders met bepaalde dingen omgaan en om weer op eenzelfde golflengte te komen en met meer begrip naar elkaar te luisteren kunnen gesprekken bij ons helpen.
 • Hoe gaat EVE om met mijn gegevens?
  Al jouw gegevens en alles wat je bij ons bespreekt is strikt vertrouwelijk. Wij hebben beroepsgeheim en alles wat je ons toevertrouwd is voor 100% in veilige handen. Soms kan overleg met derden wenselijk en behulpzaam zijn. Wij voeren alleen overleg met derden na schriftelijke toestemming van jouw kant. Verder hechten wij veel waarde aan het naleven van de nieuwe privacy wetgeving (AVG): zie hier onze Privacy Statement.
AANMELDING
 • Hoe kan ik me bij jullie aanmelden?
  Je kunt je bij ons aanmelden door het contactformulier in te vullen of te mailen naar info@eve-denhaag.com. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.
 • Wat gebeurt er nadat ik me bij jullie heb aangemeld?
  Na aanmelding nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak in te plannen voor een (gratis) telefonische screening. In dit gesprek bekijken we of je bij ons inderdaad aan het goede adres bent en geven wij je uitleg over onze werkwijze. Ook kun je al je eventuele vragen dan stellen. Als we overeenkomen dat je een traject bij ons gaat starten, plannen we een afspraak in voor een intake/eerste gesprek.
 • Hoe ziet een intake / eerste gesprek eruit?
  Het eerste gesprek duurt 60 minuten. Tijdens dit gesprek maken we kennis, inventariseren we je klachten en bespreken we hoe we jou het beste kunnen helpen. Ook zullen we je vragen een korte vragenlijst in te vullen om meer zicht te krijgen op de problemen.  
 • Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?
  Voor coaching heb je geen verwijzing nodig.
  Voor psychologische hulp heb je een verwijzing nodig als je in aanmerking wilt komen voor vergoeding van de zorgverzekeraar. Je kunt dus ook zonder verwijzing komen, maar dan dien je de behandeling zelf te betalen.
BEHANDELING
 • Wat kan ik verwachten als ik bij jullie kom?
  Wanneer je bij ons komt zullen we ons uiterste best doen om jou zo goed mogelijk te helpen. Door goed naar je verhaal te luisteren kunnen wij inschatten wie jou het beste kan helpen en hoe we dat denken te gaan doen. Dat kan met coaching zijn of met psychologische begeleiding, afhankelijk van waar de behoefte ligt. Het is de bedoeling dat je - in de situatie waarin je zit - je beter gaat voelen en weer controle krijgt over je eigen leven. Wij bieden individuele trajecten, gesprekken in groepsverband, voorlichtingsavonden en workshops.
 • Hoelang duurt een sessie en behandeling?
  Bij de coach duurt een sessie 60 minuten. Vaak zullen we aan 5 tot 8 sessies genoeg hebben. Bij de psycholoog duurt een sessie 45 minuten en ligt het aantal gesprekken tussen de 5 en 12, afhankelijk van de hulpvraag.
 • Hebben jullie wachttijden?
  We hebben geen wachtlijsten. Mochten we vol zitten, dan nemen wij geen nieuwe cliënten aan. Momenteel hebben wij weer plek.
 • Wat is jullie werkwijze?
  Onze werkwijze hangt er helemaal van af van jouw situatie en waar jouw behoefte ligt. We hebben verschillende coachtechnieken en psychologische behandelmethoden voor handen en kijken per persoon wat geschikt is. Dit doen we altijd in goed overleg met jou.
 • Kan ik me afmelden voor een afspraak?
  Ja, dat kan tot maximaal 24 uur van te voren kosteloos. Zeg je binnen 24 uur af, dan zijn we genoodzaakt om € 75,- in rekening te brengen. Je kunt je afspraak afzeggen door een mail te sturen naar info@eve-denhaag.com of door te bellen naar 070-2046100.
 • Kan ik ook online een sessie volgen?
  Mocht de situatie daarom vragen dan kunnen we onze sessies ook per skype verzorgen of via chat of e-mail.
KOSTEN EN VERGOEDING
 • Wordt de zorg bij jullie vergoed?
  De kosten voor coaching worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Psychologische hulp wordt (deels) vergoed indien er een diagnose gesteld wordt. Hoeveel van je behandeling door de zorgverzekeraar vergoed wordt hangt af van de soort polis die je hebt. Je kunt bij je zorgverzekeraar meer informatie opvragen over de vergoeding. Klik hier voor meer informatie.

 • Wat zijn jullie tarieven?
  GZ-Psycholoog - Tanja van Assendelft en Karin van Hoof
  Diagnostiek/ Intake 60 minuten € 183,44
  Behandeling 45 minuten € 135,89
  Behandeling 60 minuten € 161,46

  Basispsycholoog - Silvia Gimberg
  Diagnostiek/ Intake 60 minuten € 159,69
  Behandeling 45 minuten € 118,15
  Behandeling 60 minuten € 140,14De behandeling uitgevoerd door een basispsycholoog wordt in het begin van de behandeling en bij verdere evaluaties besproken in een intercollegiaal overleg. Ook hier zijn wettelijk bepaalde tarieven voor vastgesteld.

  Intercollegiaal overleg 5 - 15 minuten € 25,05
  Intercollegiaal overleg 15 minuten of langer € 76,05

  Indien er sprake is van een diagnose kan de behandeling (deels) vergoed worden. Zie voor meer informatie hier. Op alle behandelingen en/of andere afspraken zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

  Behandeling zelf betalen/Coaching

  Indien de behandeling niet vergoed wordt, maar je wel een aantal gesprekken wilt, betaal je de kosten zelf.  Je hebt dan ook geen verwijzing van de huisarts nodig.

  Wij hanteren hiervoor de volgende tarieven:

  Intakegesprek € 180,00 60 minuten
  Behandelsessie € 150,00 45 minuten
  Behandelsessie € 170,00 60 minuten
  Telefonisch consult € 40,00 15 minuten
  E-consult € 30,00 15 minuten

CONTACT EN KLACHTEN
 • Hoe kan ik contact met jullie opnemen?
  Je kunt je bij ons aanmelden door het contactformulier in te vullen of te mailen naar info@eve-denhaag.com. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Ook kun je bellen naar 070-2046100.
 • Kan ik ook bij jullie terecht in het geval van een crisis?
  Wij bieden in onze praktijk geen crisishulpverlening. Als er sprake is van een crisissituatie kun je tijdens kantooruren contact opnemen met je huisarts. Buiten kantooruren kun je terecht bij de huisartsenpost. In Den Haag is dit Hadoks: www.hadoks.nl of bel 070-3469669.
 • Ik heb een klacht, hoe kan ik die indienen?
  Wij streven ernaar hulp te bieden van zeer hoge kwaliteit. Mocht je onverhoopt toch niet tevreden zijn, probeer dit dan altijd met je eigen behandelaar te bespreken. Wij nemen je klachten serieus en doen ons best een oplossing te vinden voor de klacht.
  Als het niet lukt de klacht samen met ons op te lossen kun je je wenden tot de klachtencommissie van onze vereniging. Voor meer info hierover zie: https://psynip.nl/beroepskwaliteit/tuchtrecht/