(gewenst) moederschap

Het proces van het (willen) krijgen van een kindje kan ontzettend moeizaam, spannend, ingrijpend, verdrietig, mooi, eng, belangrijk en onwennig zijn. Hoe je het ook beleeft en hoe het ook verloopt, het zal ongetwijfeld een van de meest ingrijpende gebeurtenissen uit je leven zijn.

In het proces van moeder (willen) worden of zijn, zijn wij er voor vrouwen (en hun partners indien gewenst) die in dit proces op welke manier dan ook vastlopen. Wij geloven dat er niet alleen naar het fysiologische stuk gekeken moet worden – wat wel vaak lijkt te gebeuren – maar dat daarnaast verschillende andere aspecten (kunnen) spelen die bijdragen aan het verloop en hoe je omgaat met vraagstukken rondom (gewenst) moederschap en hoe je je daarbij voelt. Zo hebben wij naast het fysieke deel ook aandacht voor de psyche en de relaties die iemand onderhoudt.

Een (onvervulde) kinderwens

Ben ik klaar voor kinderen?
Voor wieVoor iedereen die op enige manier twijfelt over het willen krijgen van kinderen.
Doel
: Je maakt een weloverwogen keuze hierover, doordat je inzicht hebt gekregen op wat jou belemmert. Ook is het helder wat er, indien gewenst, nodig zou zijn voor verandering in jouw huidige situatie om de belemmering weg te nemen.

Workshop: Wij willen graag een baby, op welke manier kan ik daar invloed op hebben?
Voor wie: Voor iedereen die graag kinderen zou willen krijgen.
Doel: Je krijgt duidelijke informatie over hoe het fysiek en hormonaal werkt op het gebied van vruchtbaarheid in een vrouwenlichaam en hoe een leven ontstaat.

Ik word niet zwanger, wat nu?
Voor wie: Voor iedereen die al een tijd bezig is om zwanger te worden, ook als je hiervoor al in een medisch traject zit.
Doel:
Je weet hoe jullie levensstijl invloed kan hebben op  vruchtbaarheid en er kan een persoonlijk vruchtbaarheidsplan worden opgesteld (mogelijk ter ondersteuning van een medisch traject).

Ik zal (waarschijnlijk) geen kinderen krijgen, hoe ga ik daarmee om?
Voor wie: Voor iedereen met een onvervulde kinderwens.
Doel: Naast het verwerken van het verdriet, gaan we op zoek naar wat jouw leven zin geeft, anders dan het stichten van een gezin.

Klik hier als je meer wil weten over vragen rondom een (onvervulde) kinderwens of je wil aanmelden voor een gratis belafspraak.

 

Tijdens de zwangerschap

Zwangerschapsbegeleiding
Voor wie: Voor iedereen die zwanger is en zich daar onrustig of onzeker over voelt en daar ondersteuning bij wil krijgen.
Doel: Je voelt je zelfverzekerd en in controle over het verloop van je zwangerschap. Het is helder tegen welke praktische en mentale zaken je kunt aanlopen en hoe je daarmee om kunt gaan.

Hoe bereid ik me voor op de bevalling?
Voor wie
: Voor iedereen die zo wil weten hoe je je bevalling kunt voorbereiden.
Doel: Je weet wat je kunt verwachten tijdens de bevalling, op welke manieren je kunt bevallen, wat mogelijke  complicaties kunnen zijn en hebt een persoonlijk bevallingsplan opgesteld.

Ik ben heel erg bang voor de bevalling, wat nu?
Voor wie
: Voor vrouwen die erg angstig zijn voor de bevalling.
Doel: Je wordt niet belemmerd door angst, voelt je zelfverzekerd en weet hoe te handelen om rustig te worden en de controle te vergroten. Ook weet je partner hoe te ondersteunen tijdens de bevalling.
Aantal sessies:3

Ik heb een miskraam gehad , hoe ga ik daarmee om?
Voor wie: Voor iedereen die één of meerdere miskramen heeft meegemaakt.
Doel: Je gevoelens van eenzaamheid, falen, boosheid en verdriet komen voorbij en krijgen een plek. Er komt weer ruimte voor de toekomst.

Wat voor ouder wil ik zijn?
Voor wie: Voor iedereen die een baby krijgt of net heeft gekregen en op zoek is naar een opvoedstijl die bij hen past.
Doel
: Je weet welke vormen van opvoeden er zijn. We kijken waar je/jullie sterke punten en knelpunten zitten en waar verandering nodig is.

Klik hier als je meer wil weten over vragen tijdens de zwangerschap of je wil aanmelden voor een gratis belafspraak.

 

Na de bevalling

Hoe verwerk ik mijn bevalling?
Voor wie: Voor iedereen die de bevalling nog geen plek heeft kunnen geven.
Doel: De bevalling verwerken en er zonder al te heftige negatieve emoties op terug kunnen kijken.

Help, ik zit niet op die roze wolk
Voor wie: Voor iedereen die zich in de kraamtijd minder blij voelt dan ze had verwacht en daar moeilijk uit kan komen.
Doel
: Je voelt je minder alleen en somber. Je hebt handvatten aangereikt gekregen hoe je je beter kunt gaan voelen.

Hoe hou ik alle ballen hoog?
Voor wie: Voor iedereen die net een kind heeft gekregen en moeite heeft de balans te hervinden tussen kind, carrière, relatie en vooral zichzelf.
Doel: Je hebt meer energie en helder hoe je die optimaal kunt verdelen. Je bent weer in controle over je leven in plaats van dat je aan het overleven bent.

Hoe overleeft onze relatie een baby?
Voor wie: Voor iedereen die merkt dat het hebben van een kindje veel vraagt waardoor de relatie onder druk komt te staan.
Doel
: Jullie weten van elkaar wat je nodig hebt. De verdeling van verantwoordelijkheden zijn zo dat jullie beiden blij zijn en tijd en energie voor elkaar over hebben. Jullie zijn  naast ouders ook weer een liefdeskoppel.

Klik hier als je meer wil weten over problemen na de bevalling of je wil aanmelden voor een gratis belafspraak.

 

 

Andere hulpvragen »