Psychologische hulp

Je kunt bij mij terecht voor psychologische begeleiding bij de volgende klachten/probleemgebieden:

– Trauma
– Angst en paniek
– Piekeren
– Somberheid
– Burn-out
– Laag zefbeeld
– Rouwverwerking
– Levensfaseproblemen
– Zingevingsproblemen
– Identiteitsvraagstukken
– Relatieproblemen

Neem vooral contact met me op als je twijfelt over of ik jou kan helpen, dan bekijken we dat samen.

Wat bieden wij?

Ik bied generalistische Basis GGZ zorg. Deze zorg is bedoeld voor mensen met lichte tot matige psychische problemen en staat voor kortdurende en klachtgerichte hulp.

De Generalistische basis GGZ kent vier soorten behandelingen, Kort, Middel, Intensief en Chronisch. Tijdens het intakegesprek wordt bekeken welk traject het beste bij jou past. Aan elk traject is een aantal minuten verbonden, dat besteed wordt aan direct contact met jou en de indirecte tijd die nodig is voor voorbereiding en verslaglegging.

Een zitting duurt 45 minuten. Een kort traject zal uit ongeveer 5 gesprekken bestaan en een intensief traject uit 12 gesprekken. Hoevaak de gesprekken plaatsvinden stemmen we samen af, afhankelijk van je klachten, wensen en mogelijkheden.

Aan het begin van de behandeling maken wij samen een behandelplan. Hierin bepalen we waar we aan willen werken, wat daarbij de doelen zijn en hoe we dat gaan doen. Wij zullen op een aantal punten in de behandeling vragenlijsten afnemen, conform eisen van de verzekeraar om de behandeling te kunnen evalueren.
Aan het einde van de behandeling, maken we samen een afspraak over de wijze van afsluiten en wat te doen als je toch weer hulp nodig hebt.

Er bestaat de mogelijkheid om gesprekken ook buiten, wandelend, plaats te laten vinden.
Ook is er de mogelijkheid tot e-therapie, dat wil zeggen dat er sessies kunnen plaatsvinden per e-mail.

In verband met de corona maatregelen zijn er momenteel ook gesprekken via (beeld)bellen mogelijk.

Wachttijden

Ik werk niet met wachtlijsten, Als ik geen plek heb, verwijs ik je door naar iemand anders.
In de regel zal na aanmelding, indien er dus plek is, binnen 2 weken een intakegesprek plaatsvinden. Na dat intakegesprek zal de behandeling na maximaal 2 weken starten.

  • Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kun je altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of je zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Je zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf jouw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

« Coaching  |  Intakeprocedure »