Psychologische hulp

Je kunt bij mij terecht voor psychologische begeleiding bij de volgende klachten/probleemgebieden:

– Trauma
– Angst en paniek
– Piekeren
– Somberheid
– Burn-out
– Laag zefbeeld
– Rouwverwerking
– Levensfaseproblemen
– Zingevingsproblemen
– Identiteitsvraagstukken

Neem vooral contact met me op als je twijfelt over of ik jou kan helpen, dan bekijken we dat samen.

Wat bied ik?

Ik bied zorg bedoeld voor mensen met lichte tot matige psychische problemen. Hierbij gaat het om  kortdurende en klachtgerichte hulp.

Tijdens de intake bekijken we wat er nodig is en maken we een schatting van hoeveel zittingen er nodig zijn.

Een zitting duurt 45 minuten. Een kort traject zal uit ongeveer 5 gesprekken bestaan en een intensief traject uit 12 gesprekken. Hoevaak de gesprekken plaatsvinden stemmen we samen af, afhankelijk van je klachten, wensen en mogelijkheden.

Aan het begin van de behandeling maken wij samen een behandelplan. Hierin bepalen we waar we aan willen werken, wat daarbij de doelen zijn en hoe we dat gaan doen. Wij zullen op een aantal punten in de behandeling vragenlijsten afnemen, conform eisen van de verzekeraar om de behandeling te kunnen evalueren.
Aan het einde van de behandeling, maken we samen een afspraak over de wijze van afsluiten en wat te doen als je toch weer hulp nodig hebt.

Er bestaat de mogelijkheid om gesprekken ook buiten, wandelend, plaats te laten vinden of via (beeld)bellen.

Wachttijden

Momenteel is er een wachttijd van 8 weken voor start behandeling.

  • Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kun je altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of je zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Je zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf jouw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

« Coaching  |  Intakeprocedure »