Tanja – Oprichter / GZ-psycholoog / Coach

Mijn naam is Tanja van Assendelft en ik ben gezondheidszorgpsycholoog.

Jarenlang ben ik werkzaam geweest op verschillende afdelingen binnen de geestelijke gezondheidszorg. Zo heb ik onder andere gewerkt met stemmingsstoornissen, verslavingen, persoonlijkheidsproblematiek en trauma's. Hier heb ik individuele behandelingen, groepsbehandelingen en partner-relatie therapie gegeven. Zodoende ben ik de afgelopen jaren veel verschillende klachten tegengekomen, heb ik verschillende behandelingen uitgevoerd en heb ik brede ervaring opgedaan in de praktijk.
Ik ben opgeleid en ervaren in verschillende behandeltechnieken waaronder de cognitieve gedragstherapie, interpersoonlijke therapie, leefstijltrainingEMDR en COMET en wil me daarin ook altijd blijven doorontwikkelen. Daarom volg ik regelmatig cursussen en opleidingen om nog meer kennis op te doen en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.

Na verschillende reorganisaties en bezuinigingen kreeg ik het idee cliënten niet meer goed te kunnen helpen.
Er was sprake van lange wachttijden, hoge productiedruk en veel regels die nageleefd moesten worden. De reden waarom ik dit werk ben gaan doen, mensen weer op weg helpen en daarvoor alles doen wat nodig is, was niet meer goed uit te voeren. Ik nam ontslag en richtte mijn eigen praktijk op.

Mijn ervaring

In diezelfde periode raakte ik zwanger van mijn eerste kindje. De zwangerschap en de periode daarna vielen mij, psychisch, zwaar. Ik zat niet op die mooie roze wolk waar iedereen het over lijkt te hebben. Ik was niet meteen verliefd op mijn kindje. En dat verontrustte me, want dat zou toch wel zo moeten zijn? Ik schaamde me hiervoor en het maakte me ook erg angstig. Ik kon alleen maar denken aan mijn oude fijne leventje met energie, slaap, tijd voor mezelf en tijd samen met mijn vriend. Ik was zó bang dat ik nooit meer rust, balans en energie terug zou krijgen. Dat ik me voor altijd zo zou blijven voelen. En ik piekerde ook over mijn relatie, want die was natuurlijk ook niet meer zoals voorheen. Ik voelde me erg alleen daarin. Om mij heen was iedereen door het dolle met de komst van mijn dochtertje. Overal zag ik blije moeders. En ik kon eigenlijk alleen maar huilen en in paniek raken omdat ik niet meer wist hoe ik alle ballen hoog moest houden.

Het werd mij duidelijk dat er nog een behoorlijk taboe rust op het uitspreken van negatieve gevoelens en gedachten rondom het moederschap. Wat had het mij geholpen als ik dit gewoon eens met iemand had kunnen delen zonder de angst daarop veroordeeld te worden!
Ondertussen is mijn dochter 6 jaar en hebben wij zelfs een tweede kindje gekregen! Alles gaat erg goed. Ik doe weer dingen voor mezelf, mijn man en ik hebben weer tijd voor elkaar. Ik voel me weer energiek en kijk uit naar de toekomst.

Zo kwam alles samen en besloot ik binnen mijn praktijk naast alle klachten die ik behandel extra aandacht te hebben voor problemen rondom moederschap.

Ik voer voornamelijk psychologische behandelingen uit, maar er zijn ook coachingsgesprekken bij mij mogelijk. Dat kan wel eens voorkomen als er geen sprake is van een diagnose. Samen brengen wij jouw problemen in kaart en gaan wij klacht- en doelgericht aan het werk. Ik hou van een intensieve samenwerking waarin ik telkens goed probeer te luisteren naar wat jouw ideeën en wensen zijn, het is jóuw behandeling. Ik ben daarin ruimdenkend, oordeelloos, geduldig en begripvol. Maar ik hou ook van aanpakken en zal je daartoe altijd proberen te motiveren.

Ook als je twijfelt of gesprekken bij mij nuttig voor je kunnen zijn, nodig ik je uit om eens langs te komen. Dan kunnen we samen bekijken of en hoe ik je kan helpen.

Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van ‘geneeskundige GGZ’, dat wil zeggen generalistische basis-ggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet, verplicht een kwaliteitsstatuut openbaar te maken. Dit kwaliteitsstatuut is beschikbaar in de praktijk.

 

 Silvia Gimberg - Psycholoog >>

Telefoonnummer
070 - 2046100

E-mail
tanja@eve-denhaag.com

BIG-registratie
29919210425

AGB-code
Zorgverlener 94100268
Praktijk  94064580

Lidmaatschap
Nederlands Instituut van Psychologen