Liesbeth van Wingerden – GZ-psycholoog

Mijn naam is Liesbeth en ik ben GZ-Psycholoog.

 

Met veel plezier maak ik deel uit van EVE. Tanja en ik kenden elkaar al vanuit de intervisies die we houden om onze kennis scherp te houden. Van daaruit ontstond het idee om ook op deze manier samen te werken.

 

Van jongs af aan wilde ik moeder worden, ik liep altijd met poppen te slepen. Dolblij was ik toen in 2017 mijn droom uitkwam en onze dochter geboren werd, maar het was opeens heel anders dan ik me altijd had voorgesteld. Ik vond het overweldigend, deze transitie van vrouw naar moeder. Alles in en om mij heen veranderde en ik vond het moeilijk om te genieten. Ik besloot me te verdiepen in wat moederschap doet met een vrouw, nam mijn eigen patronen onder de loep en leerde hoe belangrijk het is om dat niet alleen te hoeven doen. Van daaruit besloot ik me in mijn praktijk helemaal te richten op het proces van moeder worden en vrouwen hierin te begeleiden. In 2022 kwam er een 2e dochter, al vroeg in de zwangerschap kwam we erachter dat zij niet zou gaan leven. Desondanks hebben we de zwangerschap zo ver mogelijk uitgedragen en is het, naast een verdrietige, vooral ook een heel mooie en dierbare periode in ons leven geworden. Vanuit deze ervaring voel ik nieuwe input om ouders die een kind verliezen te begeleiden.

 

Als GZ-psycholoog met meer dan 10 jaar ervaring in de specialistische GGZ heb ik een breed palet aan ervaring en vaardigheden opgedaan. In de loop van deze jaren heb ik me verder verdiept en geschoold in EMDR, schematherapie, lichaamsgerichte psychotherapie, ACT en mindfulness. Als buitenpsycholoog ben ik ook onderlegd in het geven van therapie in de natuur.

 

Als mens ben ik warm, empathisch en rustig. Onvoorwaardelijk en zonder oordeel luister ik naar jouw verhaal en denk ik met je mee. Van cliënten hoor ik vaak terug dat zij zich snel op hun gemak voelen. Daarnaast ben ik eigenwijs. Dat betekent dat ik geen protocol volg, maar per behandeling kijk wat er nodig is. Wat jij mij vertelt is leidend en ik zie een behandeling dan ook als een nauwe samenwerking. Tenslotte kun je bij mij terecht als je op zoek bent naar een psycholoog die werkt vanuit een holistisch mensbeeld. Mocht je daar interesse in hebben, laat dat dan weten bij jouw aanmelding.

 

Naast mijn werk ben ik dol op mijn gezin en samenzijn met dierbaren. Samen met Joost en Mana woon ik in Den Haag en genieten we met elkaar van het strand. Verder houd ik van tijd met mezelf, de natuur, lezen, schrijven, yoga en lekker eten.

Telefoonnummer
070 - 2046100

E-mail
liesbeth@eve-denhaag.com

BIG-registratie
69922116825

AGB-code
Zorgverlener 94103204
Praktijk  94064580

Lidmaatschap
Nederlands Instituut van Psychologen